Autopoint Dordrecht Madame Curiestraat 20 3316GN DORDRECHT

Vandaag geopend van

Remblokken en schijven

Het remsysteem van uw auto bestaat uit de remleiding met daarin de remvloeistof, de remklauwen en de remblokken en schijven. Remblokken en schijven zijn van levensbelang voor het goed functioneren van uw remmen.

Slijtage

De remblokken en schijven zijn onderhevig aan slijtage. Dit komt doordat bij het remmen de remblokken met kracht tegen de remtrommel worden geduwd. Door deze wrijving slijten de remblokken. Hoewel ze natuurlijk voor hun functie zijn ontworpen, zijn de remblokken na verloop van tijd versleten. U hoort dan vaak een schurend of piepend geluid bij het remmen. Tegenwoordig zij er ook auto’s die zijn uitgerust met een waarschuwingssysteem. Er gaat dan een lampje branden als de remblokken te veel zijn versleten. De werking van de remschijven is ongeveer hetzelfde. Ook hierbij treedt de slijtage op door wrijving.

Controle en vervangen

Wij zijn gespecialiseerd in controle en vervanging van remblokken en schijven. Gaat het waarschuwingslampje branden of hoort u een schurend of piepend geluid? Laat uw remsysteem dan zo spoedig mogelijk bij ons controleren. Bij de controle beoordelen wij of vervanging nodig is. Het resultaat van de controle bespreken wij met u. Is vervanging nodig dan krijgt u van ons een offerte voor de vervanging van de remblokken en schijven. Onze gespecialiseerde monteurs repareren uw remsysteem. Zij zorgen ervoor dat u weer veilig de weg op kunt. Goede remmen zijn immers van levensbelang. Maakt u daarom snel een afspraak. Overigens kunnen wij ook een volledige controle van uw auto uitvoeren. Neemt u eens een kijkje op onze website voor informatie. U bent ook van harte welkom in onze showroom.