Autopoint Dordrecht Madame Curiestraat 20 3316GN DORDRECHT

Vandaag geopend van

Distributie en ketting

Distributie en ketting wat is dat? Distributie of verdeling in de motor van uw auto is de mechanische verbinding tussen de krukas en de nokkenas. De krukas drijft de nokkenas aan via de distributieriem of -ketting. Klinkt misschien nog steeds ingewikkeld, maar geen nood. Wij weten waar we over praten omdat ook de distributie en ketting behoren tot de specialiteit van onze garage en onze monteurs. Voor u is van belang te weten dat de distributie en ketting vitale onderdelen zijn van uw auto. Zijn ze versleten of gebroken dan heeft uw auto een serieus probleem. Ook hier is voorkomen beter dan genezen.

De instructie bij uw auto geeft aan na hoe veel kilometers vervanging van distributie en ketting nodig is. Die instructie moet u zeker opvolgen. Als uw auto bij ons in onderhoud is, controleren wij de distributie en ketting voor u.

Distributieketting

De ketting is duurzaam en hoeft eigenlijk niet zo snel vervangen te worden. In tegenstelling tot de ook gebruikte distributieriem. De ketting maakt wel meer geluid dan een riem. Of er een ketting of een riem in uw auto is gemonteerd, is sterk afhankelijk van het merk auto. Door het gebruik kan de ketting uitrekken. Dit is de basis voor het ontstaan van problemen. Vandaar dat het belangrijk is om de ketting regelmatig te laten controleren. Wij doen dat graag en deskundig voor u. Overigens is de kans op pech bij een distributieketting heel klein. Tenminste als de auto normaal gereden wordt en goed wordt onderhouden.

Normaal gesproken hoeft de ketting pas te worden vervangen bij zeer hoge kilometerstanden of als er iets verkeerd gaat. Bij een goed onderhoud, zoals wij dat voor u uitvoeren, is die kans uiterst gering.
Het belang van distributie en ketting is u vast duidelijk dus vraag ons hier bij een volgende controle gerust naar. Maakt u een afspraak voor een controle van uw ketting of komt u eens langs in onze showroom. Natuurlijk kunt u ook eerst onze website bezoeken. Hier krijgt u een volledig overzicht van wat wij allemaal voor u en uw auto kunnen betekenen.