Autopoint Dordrecht Madame Curiestraat 20 3316GN DORDRECHT

Vandaag geopend van

Banden service

In onze vakgarage verzorgen wij ook de banden service. Het belang van goede banden beseft iedereen wel. Tegelijkertijd voelt het vervangen van banden vaak als ongewenste kosten. Daarom is het goed om de juiste banden onder uw auto te hebben en de spanning van de banden regelmatig te controleren. Onze banden service kan dat voor u doen.

Bandenspanning

Uit elke band loopt regelmatig een beetje lucht, dat kunt u niet voorkomen. Maandelijkse controle van de spanning is dan ook echt noodzakelijk. Een te lage spanning van de banden betekent een hoger verbruik van brandstof. Misschien nog belangrijker is dat een te lage spanning ook de wegligging negatief beïnvloedt. Helemaal vervelend is het dat een zachte band snel heet wordt. Daardoor is er meer kans op een klapband. Dat wilt u niet meemaken.

Bandenkeuze

Onze medewerkers banden service adviseren u graag en deskundig bij de keuze van de juiste banden. Een band moet een combinatie zijn van veel verschillende eigenschappen. U wilt een goede grip op de weg en terecht. Helaas slijten de banden daardoor weer harder. Een goede keuze is van belang voor het verbruik van brandstof en de slijtage van de banden. Bedenkt u dat het contact met de weg afhankelijk is van de kleine stukjes rubber van uw band. Het seizoen is ook van invloed. Heeft u aparte zomer- en winterbanden nodig?

Zomer en winterbanden

Welke zomer- of winterbanden passen het beste bij u en uw auto? Deze vragen kunnen wij voor u beantwoorden, zodat u een goede keuze kunt maken. Het is daarom van belang dat uw banden regelmatig worden gecontroleerd. U moet immers kunnen vertrouwen op uw banden. Wij kunnen uw banden voor u testen. Wij bespreken de resultaten van de test met u. Is vervanging noodzakelijk of gewenst? Dan adviseren wij u over de te maken keuze. Heeft u uw keuze gemaakt, dan monteren wij de banden voor u. Ook verwisselen wij voor u de zomer- en winterbanden als het seizoen daarom vraagt. Wij hebben een uitgebreide collectie banden voor uw auto in onze vakgarage Brengt u eens een bezoek aan onze showroom. Voor meer informatie kunt u ook onze website bezoeken. U krijgt daar een volledig overzicht van onze activiteiten.