Autopoint Dordrecht Madame Curiestraat 20 3316GN DORDRECHT

Vandaag geopend van

Airco service

Het wordt een beetje warm en we doen de airco aan de in de auto. Dat ook de airco service nodig heeft is wat minder bekend. We vergeten de airco service vaak. Wist u bij voorbeeld dat het goed is om de airco niet alleen in de zomer, maar ook in de winter en natte seizoenen te gebruiken? De werking van een airco is nogal ingewikkeld. We leggen dat hier niet uit, maar onze monteurs zijn hierin gespecialiseerd. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor airco service. De airco van uw auto moet eigenlijk elk jaar worden nagekeken. De airco tank moet om het jaar worden bijgevuld. Als dit trouw gebeurt, is meer onderhoud slechts eens in de vijf jaar nodig. Het maakt geen verschil of u de airco in uw auto veel of weinig gebruikt. Wij kunnen het bijvullen voor u regelen bij de controle op de airco service.

Problemen met de airco

Welke problemen kunt u hebben met de airco? Vaak zijn de klachten dat de airco stinkt, niet goed koelt of het helemaal niet meer doet. Stank wordt veroorzaakt doordat er bacteriën en schimmels in het airco systeem zitten. Als de airco geen koude lucht meer geeft is hij stuk en moet u naar de garage. Wij lossen dit voor u op in onze vakgarage. Er zijn verschillende oorzaken mogelijk. Onze specialisten leggen u uit wat er kapot was aan uw airco.

Gebruik airco

Om zo min mogelijk gebruik te hoeven maken van airco service hebben wij een aantal aanbevelingen voor u. Als u in een hete auto gaat rijden is het handig om eerst de raampjes even op en te zetten. Dan kan er alvast warme lucht uit de auto en hoeft de airco minder hard te werken. Het is goed om de airco tijdens de laatste minuten van uw rit uit te zetten. Daardoor kan de verdamper van de airco drogen en krijgen bacteriën en schimmels minder kans om te groeien. U voorkomt daarmee een extra rit naar de airco service. Bij koud en nat weer helpt de airco om de auto van binnen te drogen. U heeft dan minder last van beslagen ruiten.

Wij helpen u graag met het oplossen van problemen met de airco in uw auto. Neem voor het onderhoud van de airco contact met ons op of bezoek onze website. Hier ziet u ook wat wij nog meer voor u en uw auto kunnen betekenen.